7 sätt att jobba hemifrån och tjäna pengar online

Trött på att åka till jobbet varje måndag till fredag kl 8-17? Vill du skapa mer fritid och jobba när det passar dig? Föräldraledig och vill få in lite extra pengar under tiden du är hemma? Trött på chefen och vill bli din egen chef istället? Oavsett anledning så finns det en hel del möjligheter till att jobba hemifrån, seriöst, och faktiskt tjäna pengar. Allt du behöver är en dator och en hyfsad uppkoppling.

Det finns nått för alla, det är enkelt att tjäna pengar hemifrån!

1. Betalda undersökningar online –
snabbt och enkelt att komma igång med!

Det här har nog många sett eller hört talas om.
Registrera dig hos flera undersökningsföretag samtidigt genom exempelvis surveybee.se eller gå till varje enskild sida och regga dig hos dem du vill ha. Det finns massor att välja på: ÅsiktsTorget, Toluna, M3 Panel och Marketagent, för att nämna några med det finns många fler. Du får betalt exempelvis i form av presentkort eller insättning till ditt PayPal-konto.

Plus – signar man upp sig hos bara 3-4 stycken olika undersökningsföretag så får man en strid ström av undersökningar att besvara varje dag. Enkelt att göra och kan göras när som helst så länge undersökningen är öppen.
De flesta funkar i mobilen.

Minus – som förväntat ganska dåligt betalt. En del undersökningar kan man komma rätt långt i för att plötsligt få meddelande att man inte tillhör profilen för de som är intressanta att få svar från. Då har man redan lagt en del tid men får inget ut av det vilket är synd. Ska det bli några pengar att tala om så får man ligga i rejält.

2. Investera i aktier –
inte alls så svårt som man kan tro!

Spara långsiktigt eller kortsiktigt – det är helt upp till dig. Innan vi började investera i aktier i januari 2019 så hade ingen av oss någon som helst erfarenhet av att handla med aktier och det har faktiskt gått över förväntan. Historiskt sett så går alltid aktiemarknaden uppåt så till skillnad från ett sparkonto på banken som inte ger någon ränta eller mycket lite, så är aktier istället ett sätt att få pengarna att växa och inte bara pallas på hög på bankkontot. Med det inte sagt att det är helt riskfritt att handla med aktier på börsen, vilken risk du väljer att ta är däremot helt upp till dig själv att bestämma. Investera långsiktigt i aktier med låg risk och utdelning eller investera med högre risk i aktier som du tror är undervärderade av marknaden och som kan komma att bli en kursraket. Avanza har en väldigt informativ, snygg och lättarbetad sida, för att inte tala om appen som är helt outstanding tycker vi men det finns såklart fler aktörer på marknaden där man enkelt kan starta att aktiekonto. Det finns massor av bra information, tips och råd att få på nätet. Läs även Handla med aktier.

Plus – skapar man en aktieportfölj baserad på utdelningsaktier där man till en början bygger upp portföljen genom dels sparade pengar och dels genom att återinvestera den utdelning du får så växer pengarna rätt fort och du får en ränta-på-ränta effekt. Väljer du flera aktier som ger utdelning vid olika tider på året så kan du tids nog få utdelningar årets alla månader om så önskas.

Minus – är man orolig av sig kan det vara lite påfrestande för nerverna att se kursen gå upp och ner på sina aktier. Vet man med sig att man är lagd åt det nervösa hållet så avråder vi från detta. Magsår önskar man ju ingen. Tänk också på att inte investera mer är du har råd att förlora om du tänker dig att investera i aktier med hög risk!

3. Frilansa – bli din egen chef och jobba med människor från hela världen!

Kanske är du expert på ett ämne du kan skriva om på bloggar och hemsidor, är produktutvecklare, översättare eller en hejare på research.
Ja möjligheterna är oändliga och det finns flera bra plattformar för frilansare på nätet. Se upp dock, för det finns så klart plattformar att akta sig för som lurar dig till att arbeta men som sen inte betalar ut dina pengar! Välj en seriös och etablerad aktör, bygg upp en klientbas och jobba sedan med de projekt du brinner för och tycker är intressanta! Tips på seriösa och trygga plattformar kan du läsa mer om i Fyra plattformar för frilansare.

Plus – jobba varierat med olika projekt på lång eller kort sikt, du väljer själv vilka projekt/jobb du vill ta. Det är otroligt utvecklande och stimulerande att lära känna och jobba med människor från hela världen! Spännande erfarenheter och en möjlighet till ett väldigt varierat jobb.

Minus – lite trögt att komma igång, i början kan det krävas (beroende på vad man har för kompetens såklart) att man erbjuder sina tjänster till en lägre timpenning än vad man kanske tänkt sig på sikt. Vartefter man bygger upp en bas av återkommande klienter så kan man stegvis börja ta mer betalt däremot.

4. Jobba på distans – jobba hemifrån som mötesbokare/telefonintervjuare etc.

Fler och fler svenska företag erbjuder anställningar såväl på heltid, deltid och extrajobb per timme som exempelvis mötesbokare, telefonintervjuare, marknadsundersökare, säljare, utvecklare och mycket mycket mer. En enkel sökning på exempelvis “distansjobb hemifrån” på en jobbank ger en stor mängd jobbannonser att välja mellan. Moderna företag med en positiv syn på medarbetare som präglas av förtroende och som har jobb som kan utföras från hemmet, erbjuder distansarbete när så är möjligt för att ge anställda större möjligheter att få livspusslet att gå ihop.

Plus – flertalet jobb kan utföras på tider som passar dig på dygnet, tar du anställning per timme så kan du i stort sett styra helt själv hur mycket och när du jobbar. Framför allt slipper du slösa tid i bilen, på bussen eller tåget fram och tillbaka till jobbet. När arbetspasset är slut är du redan hemma och kan direkt sätta igång med hushållssysslorna eller bara slappna av och ta det lugnt en stund med familjen!

Minus – den sociala delen av arbetslivet går till viss del förlorad. Är man i behov av mer än att bara kunna chatta eller mejla med arbetskamraterna och chefen så är det inget att satsa på. 

5. Starta en nischad webshop  –
om du har näsa för vad som säljer bra.

Att ha en egen webshop kostar inte alltför mycket pengar nu för tiden, det finns flera bra alternativ som gör att du kan skapa en egen, snygg webshop utan att vara proffs på vare sig html-kodning, SEO eller andra online-verktyg. Du kan vara igång på nolltid, det är bara en fråga om vad du ska sälja egentligen. Kanske är du duktig på något hantverk eller så köper du in utvalda produkter som du tror på från en grossist.

Plus – går snabbt att komma igång, vem som helst kan starta en webshop och få till en butik som ser snygg och proffsig ut utan att behöva vara webbutvecklare. Få dina vänner och bekanta på sociala medier att dela länken till din webshop så kan försäljningen komma igång rätt snabbt.

Minus – kräver en del pengar för att komma igång och det varierar hur mycket du behöver beroende på vilken webshops-lösning du väljer. Det finns många webshopar nu för tiden så du behöver hitta en nisch för att nå fram genom bruset. 

6. Ta betalt för din röst – bli röstskådespelare!

Den här typen av jobb finns att hitta direkt hos företagen som behöver röstinspelningar eller via en plattform för frilansare. Din röst kan behövas till reklamfilmer, olika typer av spel, företags- eller produktpresentationer som ska översättas till flera olika språk, ljudböcker osv.

Plus – du behöver inte ha en inspelningsstudio hemma, det finns appar att använda för ändamålet men du behöver såklart ändå se till att det inte förekommer störande bakgrundsljud eller så för att din röstinspelning ska kunna bli godkänd och användas.

Minus – en enkel förkylning kan göra att rösten försämras så pass att det inte går att få till en röstinspelning av tillräckligt bra kvalitet. Har man barn hemma är det i princip omöjligt att få till en godkänd inspelning.

7. Utvärdera sociala medier – perfekt för dig som är aktiv på flera sociala medier!

Sociala medier har blivit en stor och viktig del i människors liv, både för människor privat men även för företag. Här finns möjlighet att utvärdera företags konton på sociala medier, reklam online, hemsidor, appar m.m.
Du behöver vara bra på att formulera och ge feedback på ett sakligt och konstruktivt sätt, ofta på engelska.

Plus – det finns gott om jobb i den här kategorin så konkurrensen är fortfarande relativt liten.

Minus – en ganska omfattande process att gå igenom innan man blir godkänd och kan sätta igång och jobba med uppdrag. Lite oklara villkor och förväntningar ibland som gör att man lite hastigt och lustigt kan bli borttagen från ett uppdrag för att man inte “når upp till kvaliteten” utan närmare förklaring. Svårt att förstå vad man kan göra för att förbättra sig. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: